Da se malo zasladimo :)
ČOKOLADNI MAFIN
POTREBNO JE
100 g margarina ili putera, 2 jajeta, 200 g šećera, kesica vanilin šećera, 50 g istopljene čokolade,
2 dl mleka, 100 g brašna, 100 g kakao praha, 50 g pudinga od čokolade, 1/2 praška za pecivo, kašičica soda bikarbone, 2 kašičice cimeta, 20 g čokolade iseckana na kockice, 12-24 kom. ušećerenih višanja
PRIPREMA
Penasto umutiti puter, šećer i vanilin šećer, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i istopljenu čokoladu. Smesi postepeno dodavati mleko uz dalje mućenje. Nakon toga postepeno dodati prethodno pomešane suve sastojke takođe uz mućenje. U pleh za mafine stavite papirne korpice, a zatim napunite 1/3 korpice smesom. U svaku korpicu stavite nekoliko komadića seckane čokolade i 1-2 ušećerene višnje, a zatim ih dopunite ostatkom smese. Mafine peći približno 20 min. na temperaturi od 175 stepeni. Kada se ohlade možete ih ukrasiti topljenom čokoladom, cimetom, seckanim orasima ili ušećerenim višnjama.